Σπιρουλίνα (Spirulina)
Η Σπιρουλίνα όπως και η Χλωρέλλα, ανήκει στους παλαιότερους οργανισμούς του πλανήτη. Η εμφάνισή τους χρονολογείται πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια σε γλυκά νερά σε περιοχές της Άπω Ανατολής και της Αυστραλίας.
Περιέχει και τα 9 σημαντικά αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12.
Η spirulina:
- Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες
- Είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά
- Περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια.
- Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.
Ευεργετικές επιδράσεις για τον οργανισμό:
- Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Εμποδίζει τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και δρώντας κατά του καρκίνου. - Αποτοξινώνει το σώμα
- Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και του σακχάρου του αίματος.
- Δρα αποτρεπτικά ως προς την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας.
- Προστατεύει την καρδιά
- Μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές παθήσεις, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
- Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
- Αποτρέπει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.
- Δρα θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
- Καταστέλλει την όρεξη και βοηθά στον έλεγχο του βάρους.
ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ:
Πάρτε τη πριν το γεύμα ή μαζί.