Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα παραγωγό προϊόν που προκύπτει από την επεξεργασία του τυριού αποτελεί περίπου το 20% της πρωτεΐνης που περιέχεται στο γάλα της αγελάδας με το άλλο 80% να είναι η καζεΐνη αποτελεί το υδατοδιαλυτό μέρος του γάλακτος κατά τη βιομηχανική παραγωγή του τυριού και του τυρόπηγμα τος το γάλα πέρνα από διεργασίες επεξεργασίας προτού βέβαια προστεθεί σε αυτού η πυτιά η προσθήκη της πυτιάς βοηθάει την πήξη του γάλακτος και το διαχωρισμό του σε τυρόπηγμα που αργότερα θα γίνει τυρί και σε whey ορού γάλακτος.
Αποτελεί βιολογική πρωτεΐνη γάλακτος η οποία περιέχει 77% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και είναι ιδανική για την ανάπτυξη και ενίσχυση της μυικής μάζας. Επιπρόσθετα, είναι κατάλληλη για αθλητές ώστε να αναπληρώσουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε πρωτεΐνη αλλά και για δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr:
Ενέργεια: 1554 kJ / 367 kcal
Λιπαρά: 5g
εκ των οποίων κορεσμένα: 3,3g
Υδατάνθρακες: 3,5g
εκ των οποίων σάκχαρα: 3,5g
Φυτικές Ίνες: 0g
Πρωτεΐνες: 77g
Αλάτι: 0,07g