Το πρόβλημα των Εμβοών στην σύγχρονη ιατρική

Ένα από τα πιο δύσκολα και δισεπίλυτα προβλήματα στην σύγχρονη ιατρική είναι οι εμβοές. Οι εμβοές είναι μια αντίληψη του ήχου κοντά στο κεφάλι με απουσία της εξωτερικής πηγής πρόκλησής τους.

Περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού σήμερα ταλαιπωρείται από τις εμβοές, με το 1% ή 3% των περιπτώσεων αυτών να επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα της ζωής και να έχει επιπτώσεις ακόμη και στην ψυχολογική τους κατάσταση των ασθενών. Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος ακόμα και αϋπνία! Προβλήματα που είναι αρκετά σημαντικά στην σύγχρονη ζωή.

Οι εμβοές μπορούν να συνδέονται με παρατεταμένη έκθεση στο θόρυβο, με τραυματισμό του λαιμού και της κεφαλής ή και μόλυνση των αντίστοιχων περιοχών.
Όλες οι θεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν στόχο την μείωση των επιπτώσεων στην ποιότητα ζωής μας καθώς και στο χρόνο επίγνωσης, παρά στην επιτυχία οριστικής θεραπείας.
Οι άνθρωποι μπορεί να την περιγράφουν σαν βουητό, κουδούνισμα, σφύριγμα ή ακόμα σαν διακοπτόμενους ή συνεχούς ή  παλμικούς θορύβους.
Οι ασθενείς πρέπει να ψάχνονται πάντα για υπέρταση, αξιολόγηση λιπιδαιμικής κατάστασης (όπως χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, κλπ.), λειτουργία θυρεοειδή και για κάποιες αλλεργίες.

Στην εναλλακτική ιατρική, για την αντιμετώπιση των εμβοών, χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους, για να μην υπάρχουν παρενέργειες. Πιο συγκεκριμένα στην φυτοθεραπεία, ένα από τα κυριότερα φυτά που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το gingko biloba.

Ένα φυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές  ιδιότητες που περιέχει πολλά φλαβονοειδή και τερπενοειδή, με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Επίσης έχει ενεργειακή δράση στην πρόληψη του Alzheimer, στη περιφερική αρτηριακή νόσο, στην κατάθλιψη και σε πολλά γενικά συνεχιζόμενα προβλήματα. Μάλιστα  είναι γνωστό στη Κινέζικη ιατρική και είναι ένα από τα πιο παλιά είδη δέντρων στον κόσμο. Προσοχή, όχι στη χρήση του σε περιόδους εγκυμοσύνης, σε ανθρώπους που έχουν επιληψία, αιμορραγική προδιάθεση, όχι πριν από χειρουργικές επεμβάσεις, όταν παίρνουμε αντικαταθλιπτικά φάρμακα και στατίνες.

Ένα άλλο βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εμβοές είναι η melissa officinalis (βάλσαμο λεμονιού), το οποίο  έχει ισχυρές νευροπροστατευτικές δράσεις. Το βότανο αυτό  αποδείχτηκε ως ένας καλός “καθαριστής” των ελεύθερων ριζών του οργανισμού, με ενδείξεις πως έχει και αντικαταθλιπτική δράση.  Μάλιστα αν χρησιμοποιήσουμε την κυκλοδεξτρίνη γάμμα ως φορέα για την διείσδυση των παραπάνω ουσιών στους ιστούς του σώματος και του βλεννογόνου, βελτιώνουμε την νανομοριακή ενθυλάκωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση των βοτάνων στον οργανισμό και αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα.

Υπάρχουν λοιπόν ειδικά σχεδιασμένα συμπληρώματα, που διαθέτουν όλη αυτή τη γκάμα βοτάνων, που θα μπορούσαν να δράσουν ενεργειακά τόσο στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού, όσο και στη θεραπεία των εμβοών, χρησιμοποιώντας την σύνδεση ενεργειακών ουσιών από την φύση με τις σύγχρονες μεθόδους της νανοτεχνολογίας και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

Dr Παπακωνσταντίνου Ευφροσύνη

Ολιστικός Ιατρός Παθολόγος – ομοιοπαθητικός – βελονίστρια

Αχιλλέως 7-9 Π. Φάληρο

Τηλ. 210 7517837

Δείτε την τιμή του Kiklofor, ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για εμβοές που περιέχει τα παραπάνω συστατικά που ανάφερε η Dr. Παπακωνσταντίνου. Πατήστε εδώ!