Βιταμίνη Α

Βιταμίνη A (Vitamin A)

Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι σημαντική για την φυσιολογική όραση, την έκφραση γονιδίων, την αναπαραγωγή, την εμβρυϊκή ανάπτυξη, και την ανοσολογική λειτουργία.
Η βιταμίνη Α συμμετέχει στο σχηματισμό της ροδοψίνης , μιας χρωστικής των οφθαλμών που σχετίζεται με νυχτερινή όραση και παίζει σημαντικό ρόλο για το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Επίσης η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος και των βλεννογόνων, βοηθώντας στην πρόληψη των λοιμώξεων της μύτης, του λάρυγγα, των πνευμόνων, του ουροποιητικού συστήματος κτλ. Ακόμη μπλοκάρει τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Tα καροτενοειδή είναι φυσικές χρωστικές ουσίες που προσδίδουν το χρώμα στα φυτά. Τα καροτενοειδή έχουν αντιοξειδωτική δράση και μετατρέπονται στο σώμα μας σε ρετινόλη (βιταμίνη Α) : (1mg ρετινόλης= 6mg β καροτένιου= 12mg άλλων καροτενοειδών).

ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ:

  • Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη(RDA) για άνδρες και γυναίκες είναι 900 και 700 μg ρετινόλης αντίστοιχα. Το ανώτερο επίπεδο πρόσληψης για ενήλικες είναι 3.000 μg βιταμίνης Α.
  • Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και θα πρέπει να χορηγείται με φαγητό με καλά λιπαρά (ακόρεστα) για καλύτερη απορρόφηση.

Είναι επίσης καλύτερο να μην καταναλώνεται το βράδυ, καθώς οι λιποδιαλυτές βιταμίνες μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στον ύπνο.

Βιταμίνη Α στις μέγιστες δοσολογίες και συνδυασμούς βιταμινών

Natural Vitamins MEGA Multivitamin 30 ταμπλέτες Ισχυρός συνδυασμός 29 βιταμινών

Natural Vitamins MEGA Multivitamin – Η καλύτερη πολυβιταμίνη στον κόσμο

Premium Multivitamin Natural Vitamins

Natural Vitamins Premium Multivitamin Γεύση Πορτοκάλι 500ml

Premium Teen Multivitamin Natural Vitamins

Natural Vitamins Premium Teen Multivitamin Γεύση Πορτοκάλι 500ml

Natural Vitamins Complete Daily Multivitamin 30 Κάψουλες

Natural Vitamins Complete Daily Multivitamin - Πολυβιταμίνες

natural-vitamins-icon-q135g7k8dq9t2najam44j87g6urncugj50j765bzts

Ορθομοριακά Συμπληρώματα Διατροφής Νέας Γενιάς της Natural Vitamins

Τα προϊόντα της Natural Vitamins είναι ορθομοριακές φόρμουλες από βιταμίνες, μέταλλα, βότανα και εκχυλίσματα κατασκευασμένα σε υπερσύγχρονα εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ευρώπης, εγκεκριμένα από το FDA. Για την κατασκευή των προϊόντων της Natural Vitamins χρησιμοποιούνται τα πιο αγνά και φυσικά υλικά για μέγιστη απορρόφηση. Τα προϊόντα της Natural Vitamins είναι 100% φυσικά, αγνά, χωρίς βλαβερά επιπρόσθετα, στις σωστές δοσολογίες και ιδανικούς συνδυασμούς για μέγιστη αποτελεσματικότητα και βιοδιαθεσιμότητα.